Just punken är något alldeles speciellt där du oftast tydligt ser vilka det är som gillar denna musik. Det är få musikstilar där detta är så tydligt. Här handlar det om en stil, kläder och musik som är sammankopplade på ett sätt som verkligen visar sig på ett kraftfullt sätt. Punken kallas för en subkultur och är något som fick sin början under 70-talet i Storbritannien, Australien och USA. Egentligen är punken något mycket större än bara en stil gällande utseende, kläder och musik. När du är en äkta punkare kommer du även att stå för ett visst sätt att leva och se punkenlivet på.

Här gäller det då egentligen en proteströrelse som går tvärt emot allt som är kommersiellt. Det handlar helt enkelt om att släppa allting fritt. Nu har punken många gånger fått ett dåligt rykte, och detta beror då mest på att andra inte kan acceptera hur vissa personer ser ut och klär sig. Det har också ofta i Sverige varit bråk mellan punkare och raggare vilka anses hata varandra på ett mycket stort plan. Punk syftar i grunden på att chocka och provocera det samhälle alla lever i, och på så sätt få flera att följa denna subkultur.

Hur har punken lyckats under åren som gått

Just när det gäller att chocka och provocera måste det sägas att just punken har lyckats otroligt bra med detta. Här handlar det då naturligtvis som med alla andra musikstilar och kulturer, att det blir populärt under en viss tid för att sedan falla bort under många år. Dock har just punken varit den som många gånger på ett mycket kraftfullt sätt återuppstått massor av gånger. Kanske beror dess kraft just på att denna stil är så synbar som den är. Det är ju ingen som går på stadens gator och missar den stora tuppkammen som vandrar förbi.