Punkbanden du bör känna till

När du är den som gillar punkmusik finns det då naturligtvis massor av musik inom denna mycket stora kultur. Här finns det då de punkbanden som du bör känna till som punkare. Det hela kan naturligtvis vara olika om du gillar svensk punk eller om du föredrar den internationella arenan. För de flesta som lyssnar på punkmusiken är det dock den internationella arenan som gäller. Något som du som punkare måste känna till är The Ramones som kom från New York, vilka var ett av de punkbanden som satte denna kultur på musikkartan. Efter det kommer det en hel rad av stora band som roat marknaden gällande punkmusik punkbandenpå det internationella planet.

De stora punkbanden som det då talas om är naturligtvis Sex Pistols och The Clash, som otvivelaktigt står som de band som mest påverkat denna musikstil. När det gäller just punken finns det även många andra rörelser inom punkbanden. Här finns det genom åren de som har skapats av nazistiska rörelser för att förmedla sitt budskap på ett populärt sätt. Är du en riktigt punkare har du dock inte något intresse av de punkbanden då de inte alls hör till din kultur och den stil som du vill förmedla.

De kända nationella punkbanden

När det handlar om punkmusik på det svenska planet kommer du snart att finna vilka som är mest kända genom åren. Här är detta också mycket definitivt. Det handlar då om KSMB och Ebba Grön som är de absolut största inom svensk punk. Här har det också funnits några som kommit upp för att sedan försvinna. De mest märkbara av dessa var Grisen Skriker och Uno’s Kanoner. Dessa kom dock bara upp med några få hits för att sedan falla i glömska för alla som inte lever ett liv som punkare, för de kommer verkligen ihåg sin musik.